امگا 3 و بینایی

مصرف  امگا-3 خطر ابتلا به بیماری های چشمی و آب مروارید را کاهش می دهد و سلامت چشم را تا حد زیادی تضمین می کند.

آب مروارید نوعی بیماری است که با تار شدن عدسی چشم آغاز شده و با افزایش تیرگی و کدر شدن عدسی ، بینایی چشم مختل می شود . امگا-3 از نازک شدن و خونریزی محیط اطراف شبکیه در چشم جلوگیری می کند . در واقع این ریز مغزی با حفظ شرایط عادی چشم از تیرگی عدسی و تار شدن آن ممانعت می کند . علاوه بر این مصرف امگا-3 در پیشگیری از نابینایی ناشی از پارگی عروق چشمی مؤثر است و تأثیر فراوانی در پیشگیری از ابتلا به مشکلات چشمی در سالمندان دارد. (خطر ابتلا را در سنین بالای 60 سال تا یک سوم کاهش می دهد)

شکلات و استرس

متخصصان علوم تغذیه می گئیند : شکلات بویژه شکلات تلخ و تیره موجب کاهش تولید هورمون های استرس در بدن می شود . خوردن یک تکه کوچک از شکلات تیره قدرت فزاینده ای را به بدن برای پایین آوردن هورمون کورتیزول و کاتکول آ مینی میبخشد. با کاهش استرس ، اضطراب کاهش یافته و فرد شانس بیشتری را برای انجام کارهای روزمره دارد.

ویتا مین E و دیابت

تحقیقات  نشان داده مصرف ویتامین E  سبب کاهش پیشرفت بیماری دیابت نوع 2 و تا حدی مانع ایجاد ان می شود  وهمچنین در مقابل بسیاری از بیماری ها به بدن کمک می کند و سبب کاهش اسیب سلولی می شود و عمر انها را افزایش می دهد . این خاصیت  در طول زمان باعث کند شدن اسیب هایی می شود که به طور طبیعی با افزایش سن اتفاق می افتد.

فواید ویتامین E

مانع از انسداد شریان ها توسط کلسترول می شود

 یک ضد انعقاد قوی است که به جریان راحت تر خون در شریان ها کمک می کند

از انتی اکسیدانهای مهم  است ،از تشکیل رادیکال های ازاد در سطح پوست جلوگیری می کند و جلوی پیری زود رس سلولی  را می گیرد

بهبود سطوح چربی

 در محیط های الوده مصرف ان به افراد مسن توصیه می شود .

کاهش مقاومت نسبت به انسولین را و سبب بهبود عملکرد انسولین در افراد دیابتی می شود و در نتیجه قند خون را کنترل می کند.

در سیستم ایمنی و سم زدایی نیز تاثیر دارد.

در افرادی که نوروپاتی  (اختلال عصبی ناشی از دیابت ) خفیف تا متوسط دارند این ویتامین باعث بهبود هدایت عصبی می شود.

استحکام غشای سلولی

حفظ جریان خون و گردش ان در عروق خونی و جلوگیری از لخته شدن خون

مسئول نگهداری ساختمان ویتامین های محلول در چربی از جمله ویتامین A  

عملکرد کبد و انزیم های  کبدی در افراد مبتلا به دیابت

تامین و دخیره ویتامین آ و آهن

کاهش خطر ابتلا به نارسایی قلبی و حمله قلبی در افراد مبتلا به دیابت

کاهش ناراحتی های قبل از شروع عادت ماهانه

منابع ویتامین

سبزی های پهن برگ مانند اسفناج و کاهو

روغن های گیاهی مانند سویا ، بادام ، گردو ، فندق، زیتون ،سبوس گندم

میگو و برنج قهوه ای ، کلم پیچ و سیب زمینی  و میوه های مانند هلو و یا مارچوبه

هشدار

چنانچه ویتامین E در مقادیر خیلی بالا و به صورت قرص و کپسول یا فرم های تزریقی مصرف شود باعث مسمومیت ویتامینی در بدن می شود و احتمال عارضه قلبی در بیماران وجود دارد

میزان بالای این ویتامین همزمان با دارو های ضدانعقاد ( اسپیرین – وارفارین ) را باید از نظر خونریزی مورد بررسی قرار داد.